Питките са страшно бърза, лесна и вкусна рецепта за безглутенова закуска
Необходими са ви:
1ч.ч. кисело мляко
1ч.л. хлебна сода
40 гр. масло
2 яйца
сол
сирене /на вкус/
брашно от просо
Първият момент в приготвянето на безглутеновите питки е погасяването на содата. В по дълбок съд изсипвате киселото мляко, към него добавяте содата, разбърквате и чакате да шупне. След като набъбне млякото добавяте сол, яйца, сирене на вкус и разбърквате.
При непрекъснато бъркане добавяте брашното, ориентировъчно количеството е около 1-2 ч.ч., но се слага докато сместа поеме и се получи меко тесто.
Загрявате фурната на 220 градуса.
От тестото оформяте малки топченца, във всяко от което поставяте малко
масълце в средата. Подреждате топченцата в тава, покрита с хартия за печене. Печете 15-20 минути.
Безглутеновата закуска е готова.
Консумират се топлички.
Разкошотийка :)
Като изстинат стават ли за ядене или са много твърди? Благодаря
ОтговорИзтриване