петък, 23 октомври 2015 г.

Ароматно пиле с мед, червени боровинки и сирене Бри


Ароматно пиле с мед, червени боровинки и сирене Бри



                                                                                    Необходими са ви:

500гр. пилешко месо
50-100гр. сирене Бри
20гр. сушени червени боровинки
2 с.л. мед
1/2 лимон
1 ч.л. зехтин
червен пипер
черен пипер
мащерка
сол


Препоръчвам да използвате пържолки от пилешки бутчета. Има вероятност бялото месо да издъни ястието, като го лиши от крехкостта му.
За печене на месото използвах пергаментова хартия- не залепва и не е нужно да има много мазнина.
Постилате хартията по цялата тава, все едно ще правите сладкиш. Върху нея нарязвате на ситно мащерка /ако имате прясна/, а ако нямате- поръсвате щипка или две суха подправка. Подреждате месцето, като обръщате внимание парчетата да са плътно едно до друго, след което намазвате отгоре с мед и поръсвате със сол, черен и червен пипер.
Нарязвате сиренето Бри на тънки филийки и ги нареждате върху пилето.
Наситнявате червените боровинки и ги разпределяте както ви душа сака :)
В друг съд забърквате 1 ч.л. зехтин със сока на 1/2 лимон и малко водичка. Поливате съдържанието на тавата и слагате да се пече на 180 градуса за 30-40 минути. Гарнирате с пресен магданоз.
Крайният резултат трябва да е като този на снимката- месото е крехко с карамелена коричка, с много деликатен лимонов аромат и сладък послевкус.

Разкошотийка :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар